Welke trapliften zijn er?

Trapliften zijn eigenlijk stoelen die door middel van stroom naar boven en naar beneden worden gehaald. U kunt erop zitten een door middel van knopjes aangeven of u naar boven of beneden wilt worden vervoerd. Trapliften zijn er in verschillende soorten en maten en worden precies afgesteld naar uw trap. Dit is een heel werk. Dit zijn de verschillende soorten trapliften waar u uit kunt kiezen met daarbij ongeveer de prijs van de traplift. Want hoeveel kost een traplift nou eigenlijk?

  1. Traplift voor een rechte trap. Deze traplift is de meest eenvoudige traplift. Deze is perfect gemaakt voor een trap die stijl omhoog loopt. Hierbij hoeft de traplift niet helemaal te worden versteld en gemeten volgens verschillende bochten en wentelingen. Hierdoor is dit ook de meest goedkope trap. Een traplift voor een rechte trap kost ongeveer zo’n 2.750-3.500 euro wanneer deze nieuw wordt gekocht. Trapliften voor een rechte trap die tweedehands worden gekocht zijn ongeveer zo’n 600 euro goedkoper.
  2. Traplift voor een trap met één bocht. Dit kan een bocht zijn in de treden zelf of bijvoorbeeld een bocht als u de stoel van de traplift net in een bocht langs de traplift wil plaatsen, zodat deze niet in de weg staat voor andere trapliften. Deze trapliften zijn een stukje duurder. De nieuwprijs is ongeveer 5.000 tot 6.500 euro. Dit komt, omdat er veel meer maatwerk zit in het aansluiten van de traplift. Wanneer u de traplift tweedehands koopt, ligt de prijs ongeveer 1.500 euro lager.
  3. Traplift met meerdere bochten. Deze traplift is voor trappen met meerdere bochten, of bijvoorbeeld een wenteltrap. Wanneer u zo’n soort trap in huis heeft kunt u dit het beste bespreken met de leveranciers om te kijken wat voor u de meest voordelige optie is. De prijs voor deze trapliften is namelijk ongeveer 6.500 euro. Tweedehands is het zo’n 2.000 euro goedkoper.