Er is veel chocolade kennis

Mensen maakten al chocolade lang voordat mensen de heerlijke Sinterklaas chocolade maakten. Ze voegden cacaobonen toe aan drankjes of maakten brood of wat ze dan ook maar gebruikten om te eten of te drinken, en maakten er dan chocolade van. Veel van die chocolade is karamel en chocolade zonder dat er chocolade in zit. F. Scott Fitzgerald zei dat chocolade de liefde van het mooie leven is, zoals liefde de hoop van het graf is. Ik heb het gevoel dat chocolade de beste manier is om te leven.

De school voor chocolade

Daphne de Boer houdt al meer dan twee decennia van chocolade en is de oprichtster van Chocolate Alechemie. Als oprichtster van Chocolate Alchemie is ze niet alleen verslaafd aan chocolade, maar ook een Gust Royal chocoladeliefhebber. Ze is gepassioneerd over zowel chocolade als natuurlijk fenomeen en het delen van de positieve kracht van natuurlijke voeding met anderen. Ze creëerden een opleiding totaal gemaakt voor het bouwen van chocolade

Het nut van chocolade-experts

Chocolade-experts bestaan ook al heel lang en sleutelen voortdurend aan hun recepten. Sommige oude recepten bestaan al honderden jaren, worden al generaties lang door families doorgegeven, waarbij niet noodzakelijk goede ingrediënten worden gebruikt en wordt vastgehouden aan tradities zonder echt te kijken naar wat men aan het maken is.

Het heeft eeuwen geduurd om chocolade te maken, en dat proces verloopt langzaam en zorgvuldig. Dit is waar chocolade-experts echt kunnen schitteren, door chocolade te produceren die luxueus en rijk is, en gemaakt is met natuurlijke ingrediënten. De beste chocolademakers zijn diegenen die geleerd hebben chocolade te zien als een heerlijk voedingsmiddel en niet alleen als een zoete traktatie.

Mensen uit alle delen van de wereld hebben geprobeerd chocolade te maken. Over de hele wereld creëren culturen verbazingwekkende chocoladerecepten die van elkaar verschillen. Ik vind het heerlijk om in verschillende delen van de wereld geweldige chocolade te vinden die me geïnspireerd hebben om mijn eigen recepten te maken.