Wel of geen Ashwagandha gebruiken?

In een tijd waarin we steeds drukker worden en mensen meer van elkaar verwachten kunnen we eigenlijk wel stel dat mensen bekend staan om hun ongeduld. We willen in twee weken 10 kilo slanker zijn, ons salaris verdubbelen in de komende vijf jaar en met pensioen gaan op 35-jarige leeftijd. Jammer genoeg is hier nog geen geheim of medicijn voor die ons hiermee kan helpen. Er zijn wel heel veel verschillende soorten medicijnen die ons kunnen helpen met de druk en stress van het leven. Dit kan homeopathisch zijn maar ook medische medicijnen. Dit is wat je moet weten over ashwagandha om te kunnen beslissen of je dit product wilt innemen.

Waar bestaat het uit?

Als je overweegt Ashwagandha in te nemen, weet je waarschijnlijk al dat deze plant een adaptogeen is. Deze plant, die veel wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde, helpt stress te bestrijden, of dat nu chronische stress is van een baan of fysieke stress van een slopende training. Ashwagandha staat ook wel bekend als Indiase geneesmiddel en wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische, Indiase en Afrikaanse geneeskunde. Traditionele praktijken zoals Ayurveda gebruikten de wortel en bessen van deze plant om een ​​breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, en uit modern onderzoek vindt bewijs dat sommige van deze toepassingen inderdaad ondersteunt.

De juiste doses

Ashwagandha kopen is geen probleem. Dit kan namelijk bij vele natuurwinkels en online, zoals bij De kurkuma specialist. Wat juist moeilijker is, is het vinden van de juiste doses. Slechts 250 mg per dag kan namelijk al de cortisol- en angstniveaus verminderen. Het kan zijn dat je de effecten gedurende 30-60 dagen niet opmerkt. Het is dan verstandig om niet meteen over te gaan naar een hogere dosering. Wacht het even af en als je na 2 maanden nog steeds geen verschil merk, kan je het een klein beetje verhogen.