Wat is Twentse krentenwegge?

Ieder deel van het land heeft zijn eigen lekkernijen, zo heb je in Twente de krentenwegge. Als je daar uit de buurt komt dan weet je precies wat een Twentse krentenwegge is. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen idee hebt wat het is. Gelukkig is het niet zo moeilijk en wordt de Twentse krentenwegge in de rest van het land verkocht als een krentenbrood.

Wat is een Twentse krentenwegge?

Eigenlijk is een Twentse krentenwegge dus een normaal krentenbrood. Een krentenbrood kun je natuurlijk voor veel verschillende gelegenheden op tafel zetten. Welke jij dat doet is helemaal aan jezelf maar dan is het natuurlijk wel een goede vraag hoe komen ze aan Twentse krentenwegge?

Hoe is de Twentse krentenwegge ontstaan?

Eigenlijk is de Twentse krentenwegge een feestbrood, deze werd vooral gegeven bij de geboorte. Ondertussen zijn er veel meer feestelijkheden waarbij jij een krentenwegge kunt eten. Jij bepaalt zelf wat jij graag eet met welke dagen. Tegenwoordig kun jij je eigen bijna niet meer indenken dat het er niet is, het is een traditie geworden. 

Wanneer werd de Twentse krentenwegge gegeten?

Vroeger werd de Twentse krentenwegge gegeten in het kraambed, in rozijnen en krenten zit veel ijzer en dat is goed voor de herstellende kraamvrouw. Ook is een Twentse krentenwegge goed voor de borstvoeding, het was dus het ideale eten voor een kraamvrouw. De kraamvrouw kon op die manier herstellen van de bevalling met een goede ondersteuning. Nu wordt het op veel meer dagen gegeten en kun je zelf bepalen bij welke gelegenheid jij het op tafel zet.

Hoe kun je de Twentse krentenwegge het beste eten?

Je kunt het op heel veel verschillende manieren eten, het verschilt een beetje per persoon hoe je het lekker vindt. Je kunt in principe Twentse krentenwegge zonder iets erop te doen eten maar het kan zijn dat je liever iets erop hebt. Vaak zie je dan dat er boter op wordt gedaan maar je kunt er ook beleg op doen.

Hoe maak je een Twentse krentenwegge?

Je kunt er ook zelf voor kiezen om een Twentse krentenwegge te bakken, met de juiste ingredi├źnten en een recept is dit goed te doen. Hoe je dit precies doet is afhankelijk van wat je zelf wilt en lekker vindt. Op internet zijn er heel veel recepten te vinden zodat jij je eigen Twentse krentenwegge kunt bakken, hoe jij die dan gaat opeten is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Tip: Regional Highlights