Ga je op wintersport? Dan mag dit niet ontbreken!

Het wordt steeds eerder donker en de temperaturen zijn ook tot het vriespunt gedaald. De winter staat op het punt van beginnen. Voor een deel van de mensen een koude en kille periode, maar voor een ander gedeelte juist de leukste periode van het jaar. Traditiegetrouw trekken er duizenden mensen in de wintermaanden erop uit voor een wintersportvakantie. Populaire wintersportgebieden in Duitsland en Frankrijk worden gedurende de wintermaanden massaal bezocht door enthousiaste Nederlanders. Bij welke groep hoor jij? Ben jij ook gek op wintersporten? Wanneer je op wintersport gaat, is het belangrijk dat je goed voorbereid op vakantie gaat en je wintersportoutfit compleet is. Wat niet mag ontbreken? Je leest het hier!

Ski’s of snowboards

Het klinkt misschien heel logisch, zonder ski’s of snowboard kan je niet van de berg, maar ski’s of snowboards worden nog vaak vergeten. Wanneer je jaarlijks op wintersportvakantie gaat, wil je waarschijnlijk je eigen ski’s of snowboard kopen, maar ben je ze vergeten of ga je voor het eerst of niet regelmatig? Dan kan je ze vaak ook op locatie huren.

Wintersportoutfit 

Hoewel de zon veel kan verbloemen is het op de piste vaak erg koud. Een warme wintersportoutfit voor op de piste is daarom belangrijk. Zorg dat je behalve een wintersportbroek en jas ook warme handschoenen en thermokleding meeneemt. Zo weet je zeker dat warm gekleed de piste afgaat. Daarnaast zijn speciale ski- en snowboardschoenen erg belangrijk. Ski- en snowboardschoenen lopen vaak niet heel comfortabel, maar bieden je wel voldoende comfort en veiligheid tijdens en skiën of snowboarden.

Veiligheidsmiddelen

Skiën en snowboarden van pistes is heel leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Om de risico’s te minimaliseren is het belangrijk dat je de juiste veiligheidsmiddelen draagt. Zo beschermt een ski of snowboardbril de ogen tegen de zon en andere gevaren. Een ski of snowboard helm is ook echt een must. Met skiën of snowboarden kan je hoge snelheden behalen. Mocht je een ongeluk krijgen en een helm dragen, is de kans op hersenschade een stuk minder dan als je geen helm draagt. 

Paracetamol

Denk je aan wintersport, dan denk je ook aan après ski! Na een heerlijke dag op de piste is het tijd voor een drankje en een feestje. Door de gezelligheid kan het voorkomen dat er meer dan één drankje genuttigd wordt. Raadzaam is om daarom een paar paracetamolletjes mee te nemen zodat de kater de volgende dag iets verdraagzamer is.