Sportieve en moderne veiligheidsschoenen

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft weleens gehoord van het merk Puma. Een wereldwijd bekend merk dat vaak wordt geassocieerd met sport. Mede dankzij de beroemde atleet Usain Bolt. Maar ook dankzij vele andere manieren waarop het merk zich profileert als sportief en modern. Wat veel mensen niet weten, is dat het nu mogelijk is om van dit merk werkschoenen te kopen. Deze lichtgewicht Puma werkschoenen zien er totaal niet uit als de klassieke, saaie werkschoenen met een zwart/bruin uiterlijk. Nee, Puma werkschoenen zijn zeer sportief en geschikt voor dames en heren in alle prijsklassen. Vaak is het verschil met de ‘normale’ puma schoenen niet te zien.

Waar moet je op letten als je het juiste paar werkschoenen wilt kiezen? Het is tegenwoordig lastig om een keuze te maken want het aanbod is enorm. Maar de eerste tip is om een keuze te maken voor het juiste model. De meeste dragers gaan voor een laag model tot net boven de enkel. Maar het is ook mogelijk om een hoog model, een instapper, een sandaal of een werklaars te kiezen. Alle modellen voldoen aan een veiligheidsnormering, variërend van S1 tot en met S3 voor werkschoenen. En de hoogste veiligheidsnormering voor werklaarzen is S5. Op basis van het beroep en de persoonlijke voorkeur, maakt een drager een keuze voor 1 van de normeringen (S1 t/m S5). De meeste dragers kiezen voor de normering S3. Werkschoenen met deze S3 normering hebben o.a. een beschermneus en een antiperforatie tussenzool.

Naast de S1 t/m S5 normeringen zijn er ook nog aanvullende normeringen voor speciale toepassingen. De meest voorkomende is de antislipnormering SRA, SRB en SRC. Hierbij is SRA de laagste antislipnormering en SRC de hoogste antislipnormering. Werkschoenen met de SRC antislipnormering komen in de praktijk het meeste voor. Naast antislip zijn er nog tientallen andere normeringen voor speciale toepassingen. 1 van de belangrijkste is HRO. Werkschoenen met HRO hebben een hittebestendige loopzool die gedurende een bepaalde tijd temperaturen kan weerstaan tot 300 graden Celsius. Voor meer informatie over veiligheidsnormeringen raden wij altijd aan om een specialist te raadplegen.Een ander merk dat zeer bekend is en hoge kwaliteit werkschoenen produceert, is Redbrick. Redbrick werkschoenen hebben een sportief en modern uiterlijk. 1 van de bekende productlijnen binnen Redbrick zijn de ‘Motion’ modellen. Deze worden veel gedragen door werknemers in de bouw en logistiek. Meestal zijn de Redbrick S1 werkschoenen geschikt voor de logistiek en de Redbrick S3 werkschoenen geschikt voor de bouw. S3 werkschoenen zijn namelijk iets zwaarder, robuuster maar ook beter beveiligd.