Hoe kies je de juiste eettafel?

Hoe kies je de juiste eettafel?

Er is niets leukers dan je woning voorzien van nieuwe meubels. Toch kan dit lastiger zijn dan je denkt. Je wilt naast een design dat bij jou past, ook kijken naar de gebruiksvriendelijkheid ervan. Zo ook de eettafel. Steeds meer mensen zien dat als het middelpunt van hun huis. Een plek om tijd samen door te brengen, te werken, etentjes te organiseren of spelletjes te spelen. Xooon tafels biedt betaalbaar design in vele soorten en maten. Maar waar moet je nu opletten bij het maken van een keuze?

Welke factoren spelen mee bij het kiezen van de juiste tafel?

Om de juiste eettafel te kiezen zijn er een aantal factoren die mee kunnen spelen. Allereerst zijn de afmetingen belangrijk. Hoeveel stoelen moeten er aan kunnen? En hoe hoog moet de tafel zijn? Deze vragen kun je stellen wanneer je al stoelen hebt voor de eettafel of als je de stoelen apart moet uitzoeken. Vind je stoelen met armleuningen prettig? Dan dien je hier ook rekening mee te houden tijdens je zoektocht. Vervolgens kijk je naar het model tafel. Denk goed na in welke ruimte de tafel komt en wat hier het beste tot zijn recht komt. Je hebt ronde, ovale, rechthoekige en vierkante tafels. Naast je eigen smaak moet je goed nagaan of de tafel goed in de ruimte past, inclusief stoelen. Wil je er nog omheen kunnen lopen? Wil je de tafel tegen de muur aanzetten? Of toch liever vrij in een ruimte?

De juiste tafelpoten

Iets wat vaak over het hoofd gezien wordt zijn de tafelpoten van een eettafel. Hoeveel ruimte wil je dat er tussen de tafelpoten zit? De traditionele tafelpoot, die ondersteuning biedt in iedere hoek is nog steeds een favoriet. Dit is voornamelijk omdat iedereen de benen kan strekken. Wel nemen deze tafelpoten veel ruimte in beslag. Je kunt ook gaan voor een tafelpoot in het midden. Dit biedt direct meer ruimte voor je eetkamerstoelen en hiernaast oogt de tafel ruimtelijker. Het nadeel hier is wel dat de beenruimte beperkt wordt en de tafel kan minder stabiel zijn. De kruispoot zorgt voor een ware eyecatcher en – ook niet onhandig – dat de lange kanten van de tafel optimaal zitgemak bieden. Het nadeel hier is dat het wat robuuster kan tonen en de mensen op de kop zullen het zitgemak juist weer wat minder ervaren.