Je multifunctionele hulpje, het dienblad met kussen

Weet je wel hoeveel spullen je in je leven heen en weer sleept tussen de keuken en de woonkamer? En van de eetkamer naar de keuken terug? En realiseer je hoe efficiënt dit meestal gebeurd? Eerst loop je met de borden, daarna neem je de glazen en kopjes mee, nog een rondje voor het bestek. Ga maar door. Van enige efficiency is hierbij geen sprake. Dit kan veel gemakkelijker. Gebruik een dienblad.
We trappen natuurlijk een open deur in. Dat kon je zelf ook wel bedenken. Toch willen we je wat extra tips geven als je overweegt een dienblad aan te schaffen.

Dienblad met kussen

Je kunt bij de bekende winkels gemakkelijk een leuk dienblad aanschaffen. Er zijn verschillende soorten en ze hebben verschillende afmetingen. Tegenwoordig zijn er ook dienbladen verkrijgbaar met een kussentje aan de onderkant. Wat is daar nu het voordeel van?
Een dienblad met kussen kun je niet alleen gemakkelijk op tafel zetten, maar ook op oneffen oppervlakken (een bank, de loungeset, een tafel waarop wat tijdschriften in de weg liggen) even neerzetten om spullen te pakken of juist op tafel te zetten. Hierdoor is de kans dat je het dienblad per ongeluk scheef neerzet (met alle nare gevolgen van dien) een stuk kleiner. Daarnaast heeft een dienblad met kussen nog een aantal extra’s ten opzichte van een standaard dienblad.

Wat kun je nog meer met een dienblad met kussen

Een dienblad met kussen is eigenlijk ook een schoottafeltje. Je kunt het namelijk gemakkelijk op je schoot zetten als je op de bank wilt eten of een appeltje schillen. Het kussen aan de onderzijde vormt zich naar je schoot en staat direct heel stabiel. Aan de bovenkant zit een randje waardoor spullen niet van het dienblad afschuiven. Zo zit je heel comfortabel en hebt toch een handig hulpmiddel.

Maar er is meer. Waar kun je het dienblad nog meer voor gebruiken?

Gebruik het dienblad als ondergrond als je met je laptop of tablet op schoot zit. Het is warmte isolerend en je krijgt dus geen (te) warme bovenbenen. Werken of online shoppen wordt veel comfortabeler.

Hou je van handwerken? Dan heb je een handige ondergrond als je het dienblad op je schoot legt.

Liefhebbers van kruiswoordraadsels en Sudoku puzzels kunnen gemakkelijk het boekje op het tafeltje leggen. De harde ondergrond maakt het schrijven van de juiste puzzelwoorden en/of getallen gemakkelijker.

Zo kunnen we nog wel een aantal mogelijkheden opnoemen. Ons punt is duidelijk. Een dienblad met kussen is een multifunctioneel hulpmiddel in huis.
De redelijke prijs (nog geen 20 euro) maakt de aanschaf gemakkelijk. Wil je meer weten? Bekijk eens bij Kadogalerie, een van de online aanbieders, wat voor dienbladen er zoal zijn en lees nog meer informatie.