Eerste koophuis?

Ben of ga jij beginnen aan de grote zoektocht naar het vinden van je eerste koophuisje? Voor starters is dit heel moeilijk en kan dit daarom best een hele zoektocht zijn. Welke stappen moet je bijvoorbeeld allemaal doorlopen? En heb je een notaris nodig? Hier lees je hopelijk de antwoorden op de vragen die je wellicht nu hebt.

Notaris

Ik raad het je zeker aan, als je een starter bent, om de hulp in te gaan schakelen van een notaris. Hij of zij kan jou namelijk zoveel meer zekerheid bieden en het kan jou heel veel tijd schelen. Wil je bijvoorbeeld iets kopen in Amsterdam? Schakel dan de hulp in van een notaris in Amsterdam. Die notaris weet namelijk dan alles over de stad en de huizenmarkt is daar weer een vak apart. Door een notaris te nemen die daar vandaan komt of daar zijn of haar bedrijf heeft zitten weet vaak de beste tips en tricks die nodig zijn om er tussen te kunnen komen in Amsterdam. Een notaris zal jou dan helpen en het keuzeproces doorlopen, ook zal je advies krijgen over wat wel en niet verstandig kan zijn in jouw situatie. 

Je kunt tegenwoordig online heel gemakkelijk de geschikte notaris vinden. Ga bijvoorbeeld naar een vergelijkingssite. Je hoeft dan alleen maar de akte waarbij je hulp nodig hebt erbij te typen en de website filtert automatisch de beste resultaten voor jou eruit.

Een aankoopmakelaar

Net als een notaris denken veel mensen dat het niet nodig is om een aankoopmakelaar te nemen, maar ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat het als starter echt een goede investering is om een aankoopmakelaar in te schakelen. Ook dit brengt veel voordelen met zich mee, zo krijg je vaak de beste adviezen mee. Is het bijvoorbeeld handig om juist te zakken in de koopprijs of is het verstandig om er nog een schepje bovenop te doen om er zo zekerder van te zijn dat het huis aan jou verkocht gaat worden? Hierbij kan een aankoopmakelaar dus helpen.