De leukste spellen om samen of alleen te spelen

De leukste spellen om samen of alleen te spelen

Spelletjes zijn een van de leukste manieren om een gezellige tijd door te brengen met anderen of om jezelf te vermaken. Er zijn zo veel spellen op de markt, zowel fysieke spellen in winkels als online. Wij geven je graag een kort overzicht met een aantal leuke spellen voor verschillende gelegenheden.

Bingo

Als je alleen bent met je internetverbinding of geen zin hebt om veel na te denken. Kun je je geluk testen bij een spelletje bingo. Bijvoorbeeld bij William Hill.

Betrayal at house on the hill

Toch liever samen spelen? Dit is een fantastisch spel voor drie tot zes spelers. Je speelt een onderzoeker en gaat samen met een team naar een haunted house. Elk spel is anders en er zijn wel 50 verschillende spellen te spelen binnen dit spel. Dat komt omdat je eerst bezig bent met het bouwen van het huis door willekeurige kamers aan te leggen. Elke ronde kan dus anders zijn omdat je weer andere kamers aanlegt of de kamers op een andere plek komen. Daarna wordt er een verhaal ‘getriggerd’. Dit verhaal is ook telkens anders, omdat het afhangt van hoe het wordt geactiveerd en op welke manier. Het spel is eigenlijk een soort verhalen generator.

Vrijdag

Vrijdag is een deck building spel wat je alleen kunt spelen. Soms heb je even geen bezoek over de vloer, maar heb je toch zin in een spelletje. Dit kan dan een leuke optie zijn. Je zit op een verlaten eiland en moet ontsnappen door piraten te verslaan op het eiland. Door gevarenkaarten te trekken en deze te overwinnen kom je steeds verder in dit spel. Wanneer dit lukt win je een nieuwe vaardigheid. Zo word je een steeds betere Robinson.

Trivia crack

Speel je toch liever online of in een app, maar wel samen. Kijk dan eens naar trivia crack. Net als de normale trivia draait dit spel om het beantwoorden van weetjes vragen. Wie dit het best doet wint. Zo leer je ook nog wat tijdens een spelletje.