Zo voorkom jij een gênant bouwvakkersdecolleté

Heb jij ook altijd het gevoel dat het ineens toch wel heel erg begint te tochten bij je achterste wanneer je weer eens voorover bukt? Grote kans dat je te maken hebt met een bouwvakkersdecolleté. Hierbij is een klein (en soms helaas wat groter) deel van de bilspleet zichtbaar boven de broekrand. Omdat vooral bouwvakkers hier last van hebben tijdens hun werkzaamheden, wordt het ook wel een bouwvakkersdecolleté genoemd. Een dergelijk decolleté bij mannen kan echter op een zeer eenvoudige manier voorkomen worden. Hoe? Dat lees je in deze blog. Lees daarom snel verder!

Kies voor een zo min mogelijk elastische broek

Een stretch broek zit vaak onwijs lekker omdat deze zich helemaal naar jouw lichaam vormt. Nadeel is wel dat al dat elastine in de broek ervoor kan zorgen dat hij makkelijker afzakt. De beste methode om de kans op een bouwvakkersdecolleté zo veel mogelijk te verkleinen is dan ook om een broek te kiezen met maximaal twee procent elastine. Zo weet je zeker dat jouw broek niet zomaar zal afzakken. Draag je toch liever stretch broeken? Overweeg dan om een riem te dragen. En dan natuurlijk geen stretch variant, want dat lost het probleem niet op. Een goede, degelijke echt leren riem is vaak het beste.

Koop jouw (onder)broeken niet te klein

Een andere veelgemaakte fout is om de broek net een maatje te klein te kopen. Het liefst zou je natuurlijk een standaard medium broek dragen, maar als dat niet bij jouw lichaamsfiguur past, dan moet je het gewoon niet doen. De maat die in de broek staat is maar een getal, daar moet je je niet te veel door laten leiden. Hetzelfde geldt voor de onderbroek die je (als het goed is) eronder draagt. Koop jouw heren onderbroeken niet te klein, maar ook weer niet te groot natuurlijk. Hij moet goed aansluiten zonder te knellen.

Was jouw kleding niet te heet

Na een lange dag hard zwoegen was je jouw bezwete kleding natuurlijk het liefst zo heet mogelijk opdat alle bacteriën die voor nare luchtjes kunnen zorgen gedood worden. Met één simpele draai aan de knop heb je jouw wasmachine zo op 60 of zelfs 90 graden ingesteld. Realiseer je echter wel dat veel kleding hier niet tegen opgewassen is. Te heet wassen kan dan leiden tot het krimpen van jouw geliefde kleding. Een (onder)broek die na het wassen ineens twee maten gekrompen blijkt te zijn zit natuurlijk alles behalve prettig en werkt een gênant bouwvakkersdecolleté in de hand. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!