Verhuizen? Overweeg een gietvloer!

Als het op vloeren aankomt, zijn er heel wat verschillende opties om uit te kiezen. Een populaire optie is gietvloeren. Gietvloeren worden gemaakt door vloeibare hars in een mal te gieten die het door jou gekozen ontwerp bevat. Zodra de hars is uitgehard, heb je een prachtige nieuwe vloer! Maar wat zijn de voordelen van gietvloeren? Lees verder om erachter te komen!

Duurzaam

Gietvloeren zijn ongelooflijk duurzaam en kunnen met het juiste onderhoud vele jaren meegaan.Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Bovendien zijn gietvloeren waterdicht, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers, keukens en alle andere ruimtes in je huis waar veel water overheen stroomt.

Dus als je op zoek bent naar een duurzame, gemakkelijk te onderhouden vloer die bestand is tegen de elementen, dan zijn gietvloeren een uitstekende keuze! 

Verschillende designs

Gietvloeren kunnen worden gemaakt om op bijna elk type vloer te lijken, inclusief hout, steen of tegels. Belangrijk is om hierbij na te gaan welke kleuren en designs jou aanspreken. Ga daarbij na wat voor jou mooi is nu, maar ook in de toekomst.

Slijtvast en brandveilig 

Gietvloeren zijn slijtvast en brandveilig. Afhankelijk van het type gietvloer en de toplaag kun je hierin keuzes maken welke hier in meer of mindere mate aan bijdragen.

Gietvloeren zijn ook bestand tegen beschadiging door water en andere vloeistoffen, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor keukens, badkamers en andere druk belopen ruimtes

Gietvloeren zijn tijdloos

Zeker wanneer je een neutrale kleur kiest, kun je je gietvloer met een gerust hart voor jaren laten liggen. Veel designs hebben een rustig en neutraal designs waardoor je ook vaak een nieuw interieur gemakkelijk kunt laten aansluiten.

Onderhoudsvriendelijk

Gietvloeren zijn ook onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukbezette gezinnen of bedrijven.

Tevens zijn ze goed afneembaar, waardoor onderhoud gemakkelijk is.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerbedekking. Natuurlijk heb je bij bij opties als vloerbedekking weer andere voordelen zoals de de temperatuur en de prijs. Maar over de hele lijn is het een minder praktische vloer en ziet het er vaak goedkoper uit.

.

.

Als je op zoek bent naar een mooie en duurzame vloer, dan zijn gietvloeren een uitstekende keuze! Wanneer je zoekt op Gietvloer woonkamer kom je contact op met een plaatselijk vloerenbedrijf voor meer informatie.

Bij gietvloeren kun je kiezen uit een groot aantal kleuren en designs om een unieke uitstraling voor je huis of bedrijf te creëren. Aangezien een vloer een inverstering is voor vele jaren is het goed om verschillende afwegingen te nemen. Ga niet alleen uit van standaard opties als laminaat of vloerbedekking. Juist vanwege de lange termijn is het verstandig om alle verschillen op een rijtje te zetten.