Welke trampoline past het beste in jouw tuin?

De kortste dag van het jaar is weer voorbij. Dit betekent dat we heel langzaam weer richting de langere dagen gaan. Het voorjaar is voor veel mensen het favoriete seizoen. De temperaturen stijgen waardoor we weer meer naar buiten gaan. Wanneer je een tuin hebt is dit heerlijk voor kinderen om in te spelen. Een trampoline is voor veel kinderen een droom. Ben je van plan om dit voorjaar een trampoline aan te schaffen, maar heb je geen idee welke formaat geschikt is voor jouw tuin? In dit artikel geven we enkele tips.

Trampolines voor in de tuin

Wanneer je een trampoline in je tuin gaat plaatsen moet je rekening houden met de 1,5 meter valzone. Je moet dus om de gehele trampoline 1,5 meter vrij hebben. Bij de inschatting is er rekening gehouden met de valzone. Ondanks de valzone is het altijd aan te raden om een trampoline met net aan te schaffen voor extra veiligheid.

Kleinere tuin

Voor een kleinere tuin wordt vaak een rechthoekige trampoline aangeraden met een afmeting van 1,5 bij 2 meter. Deze trampoline plaats je gemakkelijk in een hoek waardoor er nog voldoende ruimte overblijft voor gras of terras.

Gemiddelde tuin

In een gemiddelde tuin is er genoeg ruimte voor de kinderen. Wanneer je een trampoline koopt, blijft er dus genoeg ruimte over. Voor een gemiddelde tuin een ronde en een rechthoekige trampoline geschikt. De ronde trampoline met een diameter vanaf 250 tot en met 330 cm en een rechthoekige trampoline met een lengte van 250 cm.

Grote tuin

In een grote tuin staat vaak veel groen en is er genoeg ruimte voor een trampoline. Een groot formaat trampoline vanaf 366 cm is erg geschikt. De vorm van het springtoestel maakt niet zo veel uit wanneer je zoveel ruimte tot je beschikking hebt.

Trampoline kopen

Bij etantrampolines.com vind je een ruim aanbod aan verschillende trampolines met net. Zowel rond als vierkant. Geniet van het voorjaar met een fijne trampoline in je tuin!