Wat zijn goede basketbalschoenen?

Krachtige sprints, dynamische schijnbewegingen, onverwachte passes en explosieve jumps. Basketbal is een onnavolgbaar snelle sport. Heerlijk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen. En je hoeft echt geen tweeënhalf meter lange boom te zijn om erin uit te blinken. Wat wél belangrijk is voor een topprestatie, zijn goede basketbalschoenen. Deze maken echt het verschil op het veld. Of je nu in de zaal speelt of op een BB court op straat. Juist omdat het zo’n ontvlambaar karakter heeft, vereist de sport schoenen die jou optimaal ondersteunen. 

Grip, veerkracht en demping

De basis van goede basketbalschoenen wordt gevormd door de grip, veerkracht, demping en stabiliteit. Het patroon op de zool zorgt voor goede grip waar je het grondgevoel behoudt je die korte sprints kunt trekken. Demping biedt bescherming en voorkomt blessures aan je enkels en knieën. Met een foamlaag in de meeste basketbalschoenen vang je schokken op. Dit materiaal is bovendien erg veerkrachtig. Sommige schoenen voor basketbal hebben zelfs charged cushioning onder de hiel, die energieteruggave garandeert. 

Stabiliteit 

Basketbalschoenen kenmerken zich ook door de stabiliteit. Veel meer dan bij andere sportschoenen, want in de zaal is dit essentieel. Je kunt kiezen uit high, mid of low modellen. High tops zijn vaak erg stevig en worden gedragen door ‘de grote jongens’. Een mid model past beter bij explosieve spelers. Maar ook lage basketbalschoenen bieden ondersteuning. De pasvorm is dan aangepast en de grote merken hebben hun zelfontwikkelde technologieën erop losgelaten. Zo zijn er shoes met een middenvoetsriem. Deze houdt je voet op zijn plaats en voelt stevig aan. 

Toffe designs

Naast al deze functionele essentials, zijn basketbalschoenen natuurlijk ook gewoon supertof. Ze zijn classy, stoer en worden vaak gedragen als reguliere sneakers. Geen wonder ook. Er zijn zoveel toffe designs, retro modellen, kleurencombi’s en signature shoes van bekende (oud-)topbasketballers! Het zijn de ideale schoenen om op te sporten en om mee te shinen. Nu hoef je alleen nog maar je beste beentje voor te zetten.