Wat is diamond painting?

Nou, het is vergelijkbaar met kruissteek en verf-voor-nummers, maar iedereen kan het gebruiken om een oogverblindend doe-het-zelf kunstwerk te maken. Je neemt een foto en verdeelt deze in een rasterpatroon dat op canvas wordt afgedrukt. Door een combinatie van kleine diamantachtige edelstenen, de zogenaamde diamantboren, over het rasterpatroon te plaatsen, creëer je het kunstwerk opnieuw en geef je het een hele nieuwe dimensie! Het idee achter Diamond Painting is om de kunstenaar te zijn terwijl je je ontspant en je bezig houdt met iets dat creatief en bevredigend is. Of je nu een beginnende vakman bent of een doorgewinterde professional, je zult het geweldig vinden om foto’s te maken en ze om te zetten in je eigen aangepaste kunstwerk.

Hoe werkt het?

Het maken van een diamond painting is leuk, en het voelt geweldig als het aan de muur hangt. Elk vierkant van het raster bevat een symbool (net als een kruissteek), een letter of een nummer dat is toegewezen aan een specifieke kruissteekkleur. De manier waarop u weet welke  kruissteekcode naar welke kleur diamant gaat, is met behulp van een kleurenkaart. De kleurenkaart wordt meestal afgedrukt op de rand van het kunstwerk in de omgeving van de diamond painting. Lijm is niet nodig om de diamantjes aan het doek toe te voegen omdat een plakmiddel elke diamant die je schildert op zijn plaats houdt. Je zou geen extra diamanten nodig moeten hebben want de kits worden geleverd met alle diamantjes om het project af te ronden.

Diamond painting foto’s

Het proces kan intimiderend klinken en voelt als een enorme onderneming als je er voor het eerst over nadenkt maar als je eenmaal bezig bent en het onder de knie hebt, is het juist heel leuk en ontspannend. Diamond painting wordt pas echt leuk als je een diamond painting foto gaat maken. Bij Myth of Asia kan je zelfs je eigen foto uploaden en dan sturen zij een diamond painting pakket waarmee jij je eigen foto kan namaken. Het is natuurlijk geweldig om een leuke vakantiefoto, trouwfoto of familiefoto zelf na te kunnen maken. Op deze manier blijft de diamond painting hobby leuk en zijn de mogelijkheden eindeloos.