Sinterklaasfeest

De Sint is weer bijna in het land en dat betekent heel veel cadeautjes voor iedereen. Ieder jaar komt de Sint met zijn pieten uit Spanje. Hij komt niet zomaar met een vliegtuig vanuit Spanje, maar op een stoomboot! Hier neemt hij alle pakketjes mee vanuit Spanje. Op 5 december wordt pakjesavond gevierd. Op deze dag zetten de kinderen hun schoen buiten en krijgen dan een cadeautje van Sinterklaas. De spellen kunnen van alles zijn. Zo heb je bijvoorbeeld educatieve spellen, die verkrijgbaar zijn bij educatief-speelgoed.com of bijvoorbeeld een pop. Vaak worden er spellen gegeven die kinderen samen kunnen spelen met ouders, grootouders, broertjes en zusjes of vrienden en vriendinnen. Samen spelen is altijd leuker dan alleen!

Leeftijdscategorieën

De cadeautjes zijn voor allerlei leeftijdscategorieën. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, de Sint heeft altijd wel een (klein) cadeautje. Zo heb je een sinterklaascadeautje 6 jaar en vele andere leeftijden. Aan een kleuter kun je bijvoorbeeld een educatief spel geven waardoor zij hun motorieke kunnen beheersen. Aan een ouder kind kun je bijvoorbeeld denken aan klei of creatieve spellen.

Schoentje zetten

De kinderen krijgen niet zomaar een cadeautje. Eerst moeten zij heel het jaar lief zijn geweest, voordat zij cadeautjes kunnen krijgen. Daarna mag er met pakjesavond de schoen buiten gezet worden. Vaak wordt dit gedaan met een tekening of met een peen. Soms is dit zelfs een combinatie van een peen en een tekening. De tekening is dan voor Sinterklaas en de peen voor zijn paard. Nadat ze de schoen hebben gezet, dan zingen zij sinterklaasliedjes. Deze sinterklaasliedjes leer je meestal op de basisschool. Ook kun je via YouTube veel liedjes leren. In de winkels heb je meestal ook cd’s met allerlei sinterklaasliedjes. Nadat ze de liedjes hebben gezongen, dan gaan zij naar binnen en wachten geduldig totdat de Sint is geweest. In de ochtend zien de kinderen al hun cadeautjes liggen en overal strooigoed.