Hoe lang doe je gemiddeld met een shampoobar?

Shampoo bars winnen steeds meer harten van mensen over. Niet zo gek ook, want het is makkelijk in gebruik, gemaakt van natuurlijk ingrediënten, bespaard plastic en je doet er een stuk langer mee dan een fles shampoo. Zo ben je er uiteindelijk ook voordeliger mee uit. Maar hoe lang doe je gemiddeld met een shampoo bar? 

Een shampoo bar? 

Shampoo zit toch gewoon in een fles en is vloeibaar? Nee, bij shampoo bars niet. Het is een shampoo in een vaste vorm, vergelijkbaar met een blok zeep, alleen dan niet voor het wassen van je handen, maar voor het wassen van je haar. 

Een shampoobar wrijf je tussen je natte handen tot het schuimt en breng je daarna aan op je natte haren. Ook kun je rechtstreeks de shampoo bar op je hoofdhuid en haren wrijven om zo schuim te laten ontstaan. Masseer dit goed in en spoel vervolgens je haren goed uit. 

Het bewaren van shampoo bars

Je wilt natuurlijk dat je shampoo bars zo lang mogelijk meegaan. Het is daarom aan te raden om de shampoobar niet in de douche te bewaren, maar op een droge plek. De druppels water die op je bar komen zullen ervoor zorgen dat er telkens een stukje zeep smelt, ook als je hem dan dus niet gebruikt. 

Een afgesloten zeepbakje in de douche is ook niet aan te raden. Door de warmte in de douche kan de shampoo bar gaan zweten. Het is dus aan te raden om shampoo bars op een droge maar geventileerde plek neer te leggen. Goede tip: snijd telkens een klein stukje van je shampoo bar af en neem deze mee onder de douche! Zo heb je elke keer maar een klein stukje in de douche liggen en ligt de rest op een droge plek.

Hoe lang gaat een shampoo bar mee?

Hoe lang shampoo bars meegaan is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je je haren wast. Ook heeft de lengte van je haar natuurlijk invloed op hoe lang een bar mee gaat. Als voorbeeld: een shampoobar van 70 gram gaat gemiddeld 2 maanden mee, als je om de 3 dagen je haar wast. Dit is veel langer dan dat je met een fles shampoo doet. 

Als je de shampoo op de juiste manier bewaard en er bewust mee omgaat, zul je met een shampoo bar een stuk langer doen dan met een fles shampoo. Dit zul je uiteindelijk ook gaan merken in je portemonee! 

Tip: Helemaalshea.nl