Een vergaderzaal inrichten: De ideale vergaderstoelen en meer

Bij het inrichten van een vergaderruimte zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een van de belangrijkste is het type vergaderstoelen die je kiest. Vergaderstoelen moeten comfortabel en ondersteunend zijn, zodat de deelnemers zich kunnen concentreren op de vergadering in plaats van op hun pijnlijke rug. In deze blog bespreken we enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van vergaderstoelen. Ook gaan we kijken naar andere aspecten die erg belangrijk zijn bij het inrichten van een vergaderzaal.

De ideale vergaderstoelen

Bij het inrichten van een vergaderruimte is het belangrijk om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor de productiviteit. Een goede vergaderruimte moet goed verlicht zijn en veel natuurlijk licht hebben. Ze moet ook ruim zijn en genoeg plaats bieden aan alle deelnemers om comfortabel in hun vergaderstoel te kunnen zitten. Wat de ideale vergaderstoelen zijn ligt eerst aan het imago van je bedrijf en de mate van formaliteit die je wilt uitstralen. Een bedrijf dat dicht bij zijn klanten staat en waar een informele sfeer heerst, is gebaat bij andere vergaderstoelen dan een formeel kantoor.

Vergaderstoelen en de vergadering

Zoals we al eerder zeiden, zijn vergaderstoelen een van de belangrijkste meubelstukken in de ruimte. Als je nog niet zeker weet welke stoelen het meest geschikt zijn voor je nieuwe ruimte, helpt het ook om na te denken over het soort meetings dat je wil gaan houden. Over het algemeen is het namelijk erg aan te raden te kiezen voor een grote ovale tafel. Dit komt doordat niemand zo letterlijk in een hoek zit en elkaar goed kan aankijken. Ook de beschikbare ruimte is hierbij natuurlijk belangrijk. Over het algemeen geldt dat één persoon het best twee vierkante meter tot zijn beschikking kan hebben. Houd hier dus ook rekening mee bij het uitkiezen van vergaderstoelen!

Vergaderstoelen kopen

Als het op vergaderstoelen aankomt, is er keuze genoeg. Zo kun je kiezen uit stoffen of leren stoelen. De leren vergaderstoelen zijn hierbij uiteraard wat prijziger. Hier krijg je echter wel kwaliteit voor terug. Ook kun je ervoor kiezen stoelen uit te kiezen die goed bij de rest van het interieur of bij de vergadertafel passen. Daarnaast zijn er ook vergaderstoelen die in hoogte verstelbaar zijn of stoelen met wieltjes. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om staand te vergaderen. Dit wordt het meest aangeraden bij meetings waar creativiteit en het vinden van oplossingen belangrijk is. Nu weet je precies waar je op moet letten bij het inrichten van je vergaderzaal!