Ben jij het thuiswerken al zat?

Toen het Coronavirus net bekend was waren we massaal in mineurstemming. Echter was een klein voordeel dat een grote groep mocht thuiswerken. Aan de ene kant konden de thuiswerkers sneller worden afgeleid door een wasmachine of de kinderen, maar toch was dit beter dan een COVID-besmetting. Het voordeel van thuiswerken is dat je lekker in je vertrouwde omgeving bent, kan eten en drinken wat je wilt en stiekem op je whats app kunt spieken als je daar zin in hebt. Dat klinkt allemaal heel gunstig, maar na verloop van tijd kun je het thuiswerken ook een beetje zat raken. Misschien mis je de humor van je grappige collega, de energy die op je werk heerst of een sociaal praatje met andere medewerkers. Hieronder lees je hoe je voordeel kunt halen uit thuiswerken.

Je hebt meer vrije tijd over

Als je thuis werkt heb je geen reistijd twee keer op een dag, dat scheelt voor vele behoorlijk wat vrije tijd. Uiteraard is hetafhankelijk van de afstand tussen je huis en werk, maar als we uitgaan van een half uur reistijd heb je dus al een uur tijdswinst per dag. Als je op je werk graag goed voor de dag komt met je haar in de krul en wat make up scheelt dit ook weer tijd. Dat hoef je natuurlijk per sé te doen als je thuiswerkt. Veel mensen werken op sommige dagen nog lekker even in hun herenbadjas. Er is dus kort gezegd meer tijd over voor leuke dingen.

Zet je telefoon alleen in de ‘pauze’ aan en je bent productiever

Een valkuil voor mensen die thuiswerken is dat de omgeving het thuiswerken nogal eens onderschatten. Communiceer dus duidelijk dat je thuis moet werken en niet de hele dag kunt koffieleuten. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Ook is het advies om je telefoon – net als op je werk – alleen aan te zetten in de pauzes. Zo kun je ongestoord je werk doen en is het zeker dat je al je geplande werk af krijgt.

Je kunt in de avond eerder met de beentjes omhoog

Als je bovenstaande adviezen aanneemt heb jij je werk op tijd af, heb je nog wat tijd gewonnen en begint jouw relaxavond iets eerder. Hoe fijn is het om na een lange dag werken lekker met de beentjes omhoog te ontspannen of Netflixen in je damesbadjas?