Welk speelgoed mag er niet ontbreken in de tuin?

Nu we de koudste periode van het jaar gehad hebben wordt het weer tijd voor de lente en de zomer. Lekker buitenspelen met vrienden, genieten van een barbecue met familie of gewoon een mooi tuinfeestje. In deze blog geven we je de beste tips over speelgoed dat perfect geschikt is voor buiten, voor jong en oud.

Hoe hoog kan jij springen op een tuin trampoline?

Een trampoline voor in de tuin is het meest gewaarde speelgoed van kinderen. Er is niets leukers dan samen springen op een megagrote trampoline. Maak de coolste trucs zoals salto’s, schroeven en flips gewoon bij jezelf in de achtertuin. Trampolines zijn verkrijgbaar tot wel 550 cm diameter. Houdt altijd rekening met een valzone van 100 cm bij het opzetten van de trampoline. Om zo veilig mogelijk te kunnen springen raden wij je aan om altijd een trampoline met veiligheidsnet te kopen. Na genoeg springuren verwijder je het net met palen eenvoudig waarna je weer een volledig open trampoline hebt. Let bij het trampoline kopen goed op de vorm, afmetingen en de totale hoogte en controleer op het gewenste model op een veilige manier opgebouwd kan worden.

Schommelen in de tuin doe je natuurlijk met een nestschommel

Naast springen op de trampoline zijn er nog veel meer leuk speelgoed dat ideaal geschikt is voor in de tuin. Wat dacht je van een supergrote nestschommel met een diameter van 150 cm. Een nestschommel kan tot wel 150 kg dragen, wordt vaak gemaakt van Oxford 600D polyester en kan vrijwel overal aan bevestigd worden. Kies voor een schommel met een metalen frame en verstelbare touwen. Dan weet je zeker dat je veilig kan schommelen overal in de tuin.

Een opzetzwembad voor de beste verkoeling in de zomer

Tijdens een hittegolf kan het lekker warm worden in Nederland. Er is dan niets fijners om even een verfrissende duik in het koele water te nemen. Maar niet iedereen heeft de financiële middelen en de beschikbare ruimte die je nodig hebt voor een echt polyester zwembad. Een betaalbare oplossing is een opzetzwembad of een opblaaszwembad met een eigen filterpompsysteem. Snel en eenvoudig op te zetten en gewoon alle voordelen van een echt zwembad, maar dan voor een fractie van de prijs. Klaar met zwemmen? Dan leeg je het zwembad eenvoudig door het leegloopventiel. Opvouwen en klaar voor het volgende seizoen.