Wat maakt de keuze voor een vloercoating het overwegen waard?

Heel wat mensen blijken vandaag de dag op zoek te zijn naar een goedkoop alternatief voor een gietvloer. Zeg nu namelijk zelf, iedereen is eigenlijk stiekem best wel fan van het uitzicht van een gietvloer. Dit gezegd hebbende blijkt het in de praktijk niet zelden zo te zijn dat het benodigde budget voor een echte gietvloer veel mensen het petje toch een beetje te boven gaat. Geldt dat ook voor jou, maar wil je toch liever geen genoegen nemen met een ander type vloer? Dan zou je nog altijd kunnen overwegen om gebruik te maken van een zogenaamde vloercoating. Voor een dergelijke coating geldt dat ze er min of meer hetzelfde uitziet als een gietvloer terwijl ze in de praktijk toch merkelijk voordeliger te realiseren valt. 

Wat is een vloercoating eigenlijk? 

Voor een vloercoating geldt dat het een naadloze, waterdichte kunstharslaag betreft welke kan bestaan uit een basis van ofwel polyurethaan ofwel epoxy. Voor deze coating geldt dat ze een beschermlaag realiseert welke een slijtlaag vormt op de bestaande vloer. Opvallend is dat een coating beschikt over een dikte van amper 1 mm. Omdat heel wat mensen over zeer specifieke eisen beschikken voor wat hun vloer betreft is het ook interessant om te weten dat ze in menig aantal verschillende uitvoeringen kan worden gerealiseerd. Zowel een matte als een glanzende coating is bijvoorbeeld mogelijk net als een groot aantal verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor dat je met een coating perfect een prachtige vloer kan realiseren op maat van jouw wensen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een vloercoating 

De keuze voor een vloercoating brengt in de praktijk een reeks zeer interessante voordelen met zich mee. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat deze keuze financieel zeer interessant is. Bovendien is het eveneens zo dat ze snel kan worden aangebracht. Het realiseren van een vloer kan in de praktijk heel wat voeten in de aarde hebben en vooral zeer veel tijd in beslag nemen. Daar zit uiteindelijk helemaal niemand op te wachten. Een coating kan in principe in amper twee dagen tijd perfect worden aangebracht. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat een coating vergelijkbaar met de gietvloer ook uitstekend en zeer eenvoudig kan worden schoongemaakt. De voordelen die zijn verbonden aan dit type afwerking voor je vloer spreken in ieder geval voor zich.

Een te overwegen alternatief voor de gietvloer

Het spreekt voor zich dat je bij het laten realiseren van een (nieuwe) vloer in je woning altijd rekening dient te houden met de kwaliteit waar de vloer over dient te beschikken. Dit gezegd hebbende is het zo dat natuurlijk ook het kostenplaatje een niet onbelangrijke rol speelt. Voor het realiseren van een vloer geldt namelijk dat er gigantische kosten aan verbonden kunnen zijn die niet iedereen zomaar even kan betalen. Dat hoeft ook niet. Door het realiseren van een vloercoating in je woning zal je namelijk kunnen rekenen op een zeer nette, naadloze vloer die bovendien ook nog eens over een prima kwaliteit beschikt. Als jij onvoldoende budget beschikbaar hebt voor een gietvloer kan een coating dus zeker een interessant alternatief zijn.