Ruitersport en paarden benodigdheden

Er zijn verschillende benodigdheden ruitersport die je nodig hebt om de sport uit te kunnen oefenen. Een voorbeeld is hindernismateriaal wat je kunt gebruiken om je paard te trainen voor allerlei obstakels te vermijden. De cavaletti blokken zijn ook essentieel voor het oefenen met draperen. Een goede zadelkast zorgt ervoor dat je jouw zadel veilig op kan bergen op de plek waar je traint. Zadels kosten vaak duizenden euro’s en zijn om deze reden ook geliefd onder dieven. Daarnaast heb je ook weideafrastering nodig voor het bepalen van het vlak waar je binnen wil blijven. Ook paarden benodigdheden zoals bijvoorbeeld drink en voerbakken zijn essentiel. Als je wil dat je paard de beste prestaties levert moet hij of zij ook voldoende eten en drinken.

Zorg ook buiten voor voldoende voeding

Je kunt hoiruiven online kopen om ervoor te zorgen dat je paarden ook buiten lekker kunnen eten. Vaak scheelt dit een hoop geld vergeleken met de reguliere paardensport winkel. Wanneer je meerdere paarden hebt kun je ook kiezen voor wandruiven. Deze nemen beperkte ruimte in, maar je paarden zijn zo altijd voorzien van voldoende hooi. Ook is er balenruif die je op het land kunt zetten waardoor het voeren van de paarden nog makkelijker is. Het is belangrijk om tenminste 1 ruif op het land te hebben zodat de paarden 24 uur per dag toegang hebben tot voeding. Het grootste voordeel van de ruif is dat je verspilling tegengaat. Er valt een stuk minder hooi uit als de klassieke bakken, waardoor er dus ook minder hooi vertrapt wordt. Niet alleen voor ons mensen is dat belangrijk, maar ook zeker voor de paarden!

Je paard veilig en verantwoord scheren

De aesculap webwinkel heeft een grote collectie aan scheerapparaten die je voor paarden kunt gebruiken. Er zijn varianten die nog op de klassieke manier middels een kabel werken via het stroomnet. Echter is het veel handiger als je er een met een accu neemt. Deze kun je namelijk overal mee naartoe nemen. Daarnaast werken deze veel fijner en je kunt het dus nog perfecter afwerken. Het voordeel van nieuwe modellen is dat ze ook stuk minder geluid maken. Dit verlaagt het stressniveau van zowel mens als dier. De paarden zullen dus ook minder geïrriteerd zijn wanneer je ze wil gaan scheren. Doordat je een paard voor de sport gebruikt wordt hij of zij al veel blootgesteld aan stress en druk. Je wilt hem of haar ook dierwaardig leven geven dus dan is een geluidsarm scheerapparaat de manier om dit te doen.

Houd je paard bezig met een slowfeeder

Je kunt een paard op een speelse manier voeden door het gebruik van een slowfeeder voor paarden. Hij of zij zal langer moeten wachten voordat ze bij het voer kunnen. Dit zorgt ervoor dat hun geduld op de proef wordt gesteld. Echter zorgt het ook weer voor de opbouw van meer geduld. Vaak wordt dit gedaan met speciale hooinetten. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten voor zowel paard als pony.