Hoe start je je eigen private label kledingmerk?

Speelt het al jaren door je hoofd om iets creatiefs te doen op het gebied van textiel en is het je droom om je eigen kledinglijn te beginnen? Als je gaat uitzoeken hoe je dit het beste kunt doen, dan kom je heel wat hobbels tegen. Hoe weet je bijvoorbeeld of een fabrikant betrouwbaar is? En waar moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van de kleding? Ook het transport van de artikelen en de ingewikkelde douanepapieren die ingevuld moeten worden, zijn zaken om over na te denken. Het zou ideaal zijn een betrouwbare partner met ervaring te hebben die je ondersteunt gedurende dit proces. In dit artikel laten we je daarom kennismaken met private label partner M.G. van Meel B.V. Lees snel verder!

Kies M.G. van Meel B.V. als private label partner

M.G. van Meel B.V, opgericht in 1953, is een groothandel in kinderkleding en babykleding. Met toonaangevende merken zoals Fun2Wear timmeren ze al jaren aan de weg. Een dienst die deze textiel-groothandel ook biedt, die voor jou interessant kan zijn, is de private label service. Door gebruik te maken van de expertise van M.G. van Meel B.V. kun je je eigen kledinglijn lanceren. Is je interesse gewekt? Lees dan verder en ontdek hoe het werkt als je kiest voor M.G. van Meel B.V. als partner.

Het private label proces

Het ontstaan van jouw merk begint met een strategische sessie, samen met de specialisten van M.G. van Meel B.V. Er worden moodboards gemaakt en jouw idee├źn worden in schetsen omgezet. Deze ontwerpen worden vervolgens samengevoegd tot jouw eigen merk. Daarna start het offertetraject. Via hun uitgebreide netwerk selecteert M.G. van Meel B.V. kledingfabrikanten en vraagt offertes aan. Het unieke aan een private label merk is dat je ieder detail zelf naar wens kunt aanpassen. Er worden samples gemaakt en verstuurd, en pas als je helemaal tevreden bent, gaan we over tot de bulkproductie. Na de productie vindt een laatste inspectie plaats om te controleren of alles voldoet aan de kwaliteitseisen, waarna de kledingstukken worden verscheept. Ook met het transport en de douaneformaliteiten kun je vertrouwen op de jarenlange ervaring van de specialisten van M.G. van Meel B.V. Zij nemen dit uit handen en zorgen dat alles goed geregeld wordt.

Jouw eigen kledinglijn in handenNa dit traject heb je je eigen en unieke collectie in handen, hoe bijzonder is dat! Deze is klaar voor de verkoop en kun je in je winkel of online shop aanbieden. De items zijn helemaal uniek en vervaardigd volgens jouw visie.

Neem contact op met M.G. van Meel B.V. als je meer wilt weten over de mogelijkheden of als je vragen hebt. De experts van dit familiebedrijf staan je graag te woord. Bekijk de website van M.G. van Meel B.V. voor uitgebreide informatie en contactmogelijkheden. Start vandaag nog het traject van jouw private label kledinglijn.