Even langs bij de tandarts

Welke producten dragen bij aan een gezond gebit?

Een gezond gebit is erg belangrijk. Als je goed voor je gebit zorgt, dan zie je dit ook terug aan je tanden, tandvlees en heb je een goede adem. Je mondzorg begint met 2 keer per dag je tanden te poetsen met tandpasta. Tandpasta is gewoon te koop bij de supermarkt, drogisterij of via het internet. Tegenwoordig kan je tandpasta in veel verschillende winkels kopen. Daarnaast is het erg belangrijk om te flossen, zo kom je bij de gleufjes tussen de tanden, hier kom je namelijk niet bij met het tandenpoetsen. Ook is het aan te raden om tandenstokers te gebruiken, deze komen bij de open gaatjes die de tandenborstel overslaat. Het is aan te raden om geen houten stokers te gebruiken, de houten stokers kunnen splinters geven.

Bang voor de tandarts?

Naast kinderen komt het ook vaak voor dat volwassenen bang zijn voor de tandarts. De angst voor een tandarts komt vaak door de angst die ze hebben voor de pijn die ze kunnen krijgen. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende manieren om toch op een pijnvrije manier een behandeling uit te voeren. Verschillende tandartspraktijken gaan erg met hun tijd mee, waaronder dus ook tandarts Schiedam. Tandarts Schiedam bijvoorbeeld vindt het erg belangrijk dat de angst voor de tandarts er juist niet komt en mensen met een prettig gevoel naar de tandarts gaan. Kinderen kunnen tegenwoordig terecht bij een speciale kindertandarts, deze is gespecialiseerd in het kindergebit en weet leuke trucjes om kinderen op hun gemak te stellen bij de tandarts. 

Voor welke behandelingen kan je terecht bij een tandarts?

Bij een tandarts kan je terecht voor verschillende behandelingen, zoals je tanden laten bleken, voor een controle van je gebit of bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling. Niet elke tandartspraktijk heeft diverse specialisten in zijn praktijk. Bijvoorbeeld tandarts Vlaardingen heeft wel verschillende specialisten in de tandartsenpraktijk zitten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende tandartspraktijken in jouw omgeving die misschien een ervaren tandarts of een specialist in het team heeft zitten. Tandarts Vlaardingen heeft verschillende specialisten en ervaren tandartsen zitten in het team, waaronder dus ook kindertandartsen, dus ook erg fijn als je met kind naar de tandarts wilt gaan. Een specialist kan bijvoorbeeld een implantoloog, oraalchirurg of een orthodontist zijn.

Wordt mijn tandarts behandeling vergoed?

Het is belangrijk dat je gebit goed onderhouden wordt, maar natuurlijk wil je wel dat er regelmatig een controle uitgevoerd wordt door een specialist om zeker te weten dat alles in orde is in je mond. Maar hoe zit het met de verzekering? Wordt het vergoed door de verzekering of moet je alles zelf betalen? Wel zo handig om dit van tevoren weten! Vaak wordt het op de website aangegeven of de tandarts dit met de verzekering regelt en wat er precies wordt vergoedt. Staat het niet duidelijk op de website? Bel dan de tandartspraktijk en vraag wat je vergoed krijgt of bel je verzekeraar op, ze kunnen je vast een duidelijke uitleg hierover geven. Bij de meeste verzekeringen hebben kinderen onder de 18 jaar wel nog tandheelkunde in hun basisverzekering zitten en vanaf 18 jaar niet, maar dit verschilt per verzekering. Kijk dit daarom goed na.