Eet jij al walnoten?

Walnoten, eet jij ze al? Nee? Dan ben je duidelijk niet op de hoogte van de voordelen van deze fantastische noot. Wist je dat walnoten hartstikke gezond zijn en tevens een zeer goede snack voor vrijwel ieder moment van de dag? Walnoten kennen namelijk allerlei gezondheidsvoordelen. Meer weten over walnoten? Lees dan verder!

Hoe groeien walnoten?

Walnoten groeien aan een boom, namelijk de walnotenboom. Deze bomen groeien voornamelijk in gebieden met een gematigd klimaat. Ook Nederland heeft een gematigd klimaat, waardoor walnootbomen ook hier goed kunnen groeien. Walnoten staan bekend om hun harde dop, welke houtachtig aanvoelt. Deze is afkomstig van de bolster waar de noten in groeien aan de boom. Deze ontpopt zich uiteindelijk tot de walnootdop zoals we die kennen.

Walnoten: een uitermate gezonde snack

Veel noten zijn gezond, zo ook walnoten. Walnoten bevatten namelijk veel antioxidanten, welke gezondheidsvoordelen hebben. Naast antioxidanten bevatten walnoten veel magnesium, wat bijdraagt aan sterkte botten, spieren, tanden en een goede vochtbalans. Ook bevatten walnoten melatonine. Dit hormoon draagt bij aan een goede nachtrust, wat op haar plaats weer andere gezondheidsvoordelen met haar meebrengt. Net als andere noten bevatten walnoten ook veel vezels en eiwitten, wat het tevens een zeer goede snack voor atleten en sporters maakt. Ook voor mensen die willen afvallen is de walnoot een geschikte optie, omdat je goed verzadigt raakt van de noot zonder te veel voedingsstoffen te consumeren.

Noten als gezonde snack

In dit artikel is de walnoot specifiek uitgelicht als gezonde snack. Ben je overtuigt en wil je walnoten kopen? Goede keuze! Maar naast walnoten zijn er nog diverse andere type noten welke ook allemaal hun eigen voordelen hebben met betrekking tot gezondheid en voedingsmiddelen. Zo kennen bijvoorbeeld paranoten grote voordelen mits je er 3 tot 5 per dag consumeert. Wil jij ook deze noten kopen? Klik dan op de link!