De plekken met de meeste zonuren

Ongeacht het weer buiten uw eigen voordeur, ergens in de wereld is er een warme en gastvrije plek die perfect is voor een zonnige vakantie. Dus pak je strandlaken en de zonnebrand uit de kast voor onze keuze van de beste bestemmingen waar je het hele jaar door je vitamine D-gehalte zal kunnen aanvullen. Hier tellen we af naar de bestemming met de meeste zonuren per jaar.

Madagaskar (3.610 zonuren)

Beroemd om zijn vanillebonen, paradijselijke stranden en regenwouden, zal dit eiland in de Indische Oceaan u zonder moeite charmeren. Madagaskar heeft twee verschillende seizoenen: een warm, regenachtig seizoen van november tot april, en een koeler, droog seizoen van mei tot oktober. Als u naar de oostkust van Madagaskar reist, plan dan zorgvuldig, want het is berucht om het hete, vochtige weer en destructieve cyclonen tijdens het regenseizoen.

Rhodos, Griekenland (3.630 uur zonneschijn)

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos in Griekenland en geniet van ongeveer 300 dagen zon per jaar. Omringd door middeleeuwse muren en met mooie geplaveide straten is de oude stad van Rhodos een must. Voor wie overdag van de zon wil genieten en ‘s nachts wil feesten, is de badplaats Faliraki ook een populaire plek op de toeristische route. En als het gaat om ansichtkaart Griekenland, wordt het niet veel beter dan de witgekalkte gebouwen en de heuvelachtige acropolis van Lindos-stad.

Tucson, Arizona, USA (3.806 uur zon)

Met meer dan 350 dagen zon per jaar en een zomertemperatuur van 39°C is Tucson de droom van een zonaanbidder. De stad heeft drie meren (Silverbell Lake, Kennedy Lake en Lakeside Lake) die ideaal zijn voor een plekje om te varen of te vissen, terwijl meer onverschrokken reizigers de nabijgelegen Sonoran Desert kunnen verkennen. Hier kunt u zich verwonderen over de beroemde saguaro, de grootste cactus in de Verenigde Staten, naast een hele reeks andere verschillende planten- en diersoorten.

Swakopmund, Namibië (3.870 uur zon)

Omringd door de Namib-woestijn aan de kust, die als de oudste woestijn ter wereld wordt beschouwd, ziet Swakopmund jaarlijks minder dan 0,7 inch (20 mm) neerslag. Breng de dag door met een wandeling langs de met palmen omzoomde promenades van de stad of leer meer over de geschiedenis van de stad als Duitse kolonie door de rijkdom aan gebouwen die uit die tijd zijn overgebleven. U kunt ook een surfplank huren en golven berijden op locaties zoals Bocock’s Bay, ongeveer twee uur ten noorden van de stad.